Srážkově - odtokové parametry vybraných povodí Stropnice - Fraňková, Diana (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce Srážko-odtokové parametry na vybraných povodích Stropnice se zabývá měřením odtokových hodnot povrchových vod na pěti měrných profilech v oblasti Horní Stropnice. Cílem bylo zjištění a analýza dat na povodí Bedřichovského, Paseckého a Váčkového potoka, Humenické přehrady a v uzávěrovém profilu u Tomkova mlýna v letech 2007 - 2010, kde byly sledovány výšky vodních hladin. Po dosazení do konzumpční křivky byly vyhodnocovány průtoky pro jednotlivé části povodí a posouzení vlivu Humenické přehrady na průtokovou vlnu v uzávěrovém profilu. Mezi horními měrnými profily jednotlivých potoků nad Humenickou přehradou a měrným profilem u Tomkova mlýna nebyl zjištěn vliv Humenické přehrady na průtokovou vlnu v povodí Stropnice.
Rainfall - runoff parameters selected basin Stropnice
Keywords: průtok; konzumpční křivka; povrchová voda; měrný profil; flow rate; discharge-ratign curve; surface water; specific profile