Historie Českobratrské církve evangelické v Českých Budějovicích - Jakešová, Libuše (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce pojednává o historii ČCE v jižních Čechách s ohledem na jednotlivá časová období, život českobudějovického sboru pod vlivem měnících se politických událostí za působení jednotlivých kazatelů. Práce popisuje vše, to, co sbor nabízel a nabízí svým členům od dob minulých až do současnosti, a to jak po stránce duchovní, tak i materiální. Nejobsáhlejší část věnuji br. faráři Horákovi, neboť tato doba je dobře doložitelná množstvím výpovědí svědků, kteří ji dobře pamatují. Zdůrazněná je zde práce s mládeží ? výuka náboženství, dětské bohoslužby, konfirmandi a biblické hodiny mládeže vzhledem k oboru, který studuji.
History of the congregation of Czech Brethren in České Budějovice
Keywords: historie; sbor; bohoslužby; výuka náboženství; nedělní škola; biblické hodiny mládeže; konfirmandi; křesťanská služba; kazatelé; práce faráře a úkoly staršovstva.; History; choir; worship; religious education; Sunday school; Children's Bibles lessons; confirmee; Christian ministry pastors; pastors tasks and tasks of elders (presbyters).