Agresivita a šikana, její projevy a prevence ve školním prostředí - Němcová, Hana (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce v teoretické části objasňuje základní pojmy jako například agresivita, šikana, její příčiny, podmínky, projevy a prevence. Dále jsou charakterizovány strany účastnící se šikany. Praktická část se zabývá kvantitativním výzkumem, dotazníkového šetření s cílem zjistit, zda žáci chápou a umí řešit projevy šikany. Cílem práce jako takové bylo poukázat na problematiku agresivitu a šikany ve školním prostředí.
Aggression and bullying, its symptoms and prevention in the school surroundings
Keywords: agresivita; agrese; šikana; oběť; agresor; řešení; prevence; aggression; aggresivity; bullying; victim; solution; prevention