Komparace individuální a skupinové supervize - Vágaiová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá otázkou, jaká pozitiva a negativa přináší supervidovaným i supervizorům individuální či skupinová supervize. V první části je popsána supervize, její cíle, funkce a druhy, které rozlišujeme. Dále práce předkládá definice a bližší určení dvou specifických druhů supervize ? individuální a skupinové. Jsou zde popsány vztahy a interakce, které v nich probíhají, organizace vzájemného setkávání, metody a techniky práce. Závěrečná část práce obsahuje analýzu teoretických faktů a vyhodnocení pozitiv a negativ. Srovnání je předloženo na základě tří okruhů, kterými jsou: významné momenty kontraktu, supervizní vztah, supervizní techniky.
Comparison of individual and group supervision.
Keywords: Supervizor; supervidovaný; supervize; individuální supervize; skupinová supervize; supervizní schůzka; supervizní vztah; pracovní spojenectví; skupinová dynamika; metody a techniky.; Supervisor; supervisee; supervision; individual supervision; group supervision; supervisory meeting; supervisory relationship; working alliance; group dynamics; methods and techniques.