Možnosti využití Alenky v říši divů Lewise Carrolla ve výuce angličtiny - Jirků, Dana (Jihočeská univerzita, 2009)
Anotace Diplomová práce popisuje metodické možnosti využití díla Alenka v říši divů od Lewise Carrolla. Struktura diplomové práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá využitím literatury ve výuce cizího jazyka. Vymezuje pojem a metody dramatické výchovy v rámci výuky cizího jazyka. Praktická část obsahuje konkrétní metody práce s literárním dílem se zvláštním zřetelem na dramatické zpracování. Přílohou diplomové práce je videozáznam divadelní hry ‚Alice in Wonderland'.
Ways of Using Lewis Carroll's Alice's Adventures in Wonderland in Teaching English
Keywords: Alenka v říši divů; Lewis Carroll; výuka anglického jazyka; dramatická výchova; divadlo v hodinách anglického jazyka; Alice in Wonderland; Lewis Carroll; teaching English; drama in classroom; drama projects in teaching English