Historie FK Viktoria Žižkov do roku 1945 - Rezek, Michal (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá zpracováním historického vývoje do roku 1945 našeho úspěšného a známého fotbalového týmu FK Viktoria Žižkov. Po obsahové stránce je práce zaměřena především na samotnou historii klubu, který byl založen v roce 1903 a během pár let se zařadil mezi naše nejlepší fotbalové kluby. Viktoria třikrát vyhrála Pohár dobročinnosti, Středočeský pohár, v sezoně 1927/28 získala ligový titul a probojovala se do semifinále Středoevropského poháru. Od té doby začalo mužstvo postupně ztrácet na své výkonnosti. Pomalu, ale jistě začalo ustupovat ze své slávy a do roku 1945 dvakrát sestoupilo z nejvyšší soutěže. Mezi fotbalovou elitu se sice v obou případech vrátilo, ale už nenavázalo na úspěchy předchozích let.
History of FK Viktoria Žižkov to the 1945
Keywords: historie; fotbal; soutěž; utkání; Rakousko-Uhersko; Československo; Viktoria Žižkov; history; football; competition; game; Austria-Hungary; Czechoslovakia; Viktoria Žižkov