Studie novostavby vesnického domu ve středověkém stylu včetně návrhu interiéru - Knechtl, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2019)
Tématem bakalářské práce je studie novostavby vesnického domu ve středověkém stylu včetně návrhu interiéru. Práce je dělena do tří částí. První část je literární rešerše, která je orientována na středověké stavby určené k bydlení a porovnání s dnešními stavbami. Druhá část představuje návrh nové dispozice odpovídajícím dnešním požadavkům a výběr konstrukcí a materiálu, které jsou dostupné na trhu a podobají se těm středověkým. A závěrečná třetí část se bude týkat zpracování půdorysů a pohledů domu a vytvoření vizualizace interiéru.
A study of a new building of a village house in medieval style including interior design
Keywords: novostavba; vesnický dům; středověk; dispozice; konstrukce; materiál; půdorys; new building; village house; medieval times; layout corresponding; structures; material; floor plan