Uživatelská rozhraní chytrých domů - Fuxa, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
Tématem této práce je problematika použitelnosti ovládání chytrých domácností. V diplomové práci je proveden uživatelský výzkum pro poznání koncových uživatelů chytrých domácností. Dále je provedeno uživatelské testování současných mobilních aplikací chytrých domácností. Získané poznatky z testování jsou použity pro vytvoření vlastního prototypu uživatelského rozhraní mobilní aplikace pro chytré domácnosti. S vytvořeným prototypem je provedeno uživatelské testování.
User interfaces of smart homes
Keywords: Chytrá domácnost; Uživatelské rozhraní; User experience; Prototyp; Uživatelské testování; Smart home; User interface; GUI; User experience; Usability testing