Návrh programu na letní tábor se zaměřením na rozvoj spolupráce - Novotná, Klára (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce, je návrh celotáborové hry, která může posloužit širší veřejnosti jako metodický materiál. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část se zaměřuje na volný čas, dítě mladšího a staršího školního věku a jeho vztahu ke hře. Uvádí definice her a jejich třídění. Dále obsahuje druhy a typy táborů. Největší kapitola v teoretické části je věnována celotáborové hře, jejímu popisu a dramaturgii a nakonec týmové spolupráci. V praktické části bylo hlavním cílem podrobně vypracovat program celotáborové hry pro děti mladšího a staršího školního věku se zaměřením na rozvoj spolupráce.
Design of a programme for summer camp, with the focus on the development of cooperation
Keywords: volný čas; mladší školní věk; starší školní věk; letní tábor; celotáborová hra; spolupráce; leisure time; children of school age; summer camp; camp game; cooperation