Historie léčby u mnohočetného myelomu. - Hrubá, Veronika (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce je o mnohočetném myelomu a historii jeho léčby. Cílem této práce bylo popsat důležité léky od prvního zdokumentovaného případu až po současnost. V současné době jsou zde nové léky, které mohou způsobit remisi nemoci, která trvá desetiletí.
History of treatment multiple myeloma.
Keywords: Mnohočetný myelom; historie léčby; kombinace nových léků; kompletní remise; vysokodávkovaná chemoterapie; Multiple myeloma; history of treatment; combinations of new drugs; complete remission; high-dose chemotherapy