Mimořádná událost jako nelegální migrace na úseku státní hranice Jihočeského kraje - Tošner, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2007)
Moje práce je založena na základě studia teoretických podkladů a analýzy statistických údajů Policie České republiky , je zde provedeno vyhodnocení zjištěných dat o průběhu nelegální migrace v Jihočeském kraji na úseku státní hranice mezi Českou republikou a Spolkovou republikou Rakousko za posledních pět let. Dalším úkolem této práce je popsat připravenost České republiky na vstup do Schengenského prostoru a tímto zrušení ochrany vnitřních hranic. Obsahem práce jsou dále informace o organizačním složení Služby cizinecké a pohraniční policie, její činnosti, informace o státní hranici a Schengenské dohodě.
Extraordinary event as an illegal migration within state border sector of The South Bohemia Region.
Keywords: nelegální migrace; státní hranice; Schengenský prostor; illegal migration; state border; Schengen area