Ověření účinku biopreparátu na bázi entomopatogenní houby Isaria fumosorosea na mandelinku bramborovou (Leptinotarsa decemlineata Say) v ekologickém a konvenčním zemědělství. - Šašková, Jana (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem práce bylo ověření účinku biopreparátu na bázi entomopatogenní houby Isaria fumosorosea (WIZE) Brown & Smith na mandelinku bramborovou (Leptinotarsa decemlineata Say. Na vybraném stanovišti byl založen maloparcelkový pokus se třemi odrůdami brambor. Kromě sledování vlivu přípravku na výskyt mandelinky bramborové a poškození rostlin bylo na konci pokusu provedeno vyhodnocení výnosu u jednotlivých pěstovaných odrůd. Výsledky experimentu uvádí jednotlivé grafy a přiložené tabulky.
Verification of the effect of bio-preparation based on entomopathogenic fungus Isaria fumosorosea on potato beetle (Leptinotarsa decemlineata Say) in organic and conventional agriculture.
Keywords: Mandelinka bramborová (Leptinotarsa decemlineata); brambor hlíznatý (Solanum tuberosum); entomopatogenní houba; Isaria fumosorosea; ověření účinku biopreparátu.; Colorado potato beetle; Leptinotarsa decemlineata; potato; Solanum tuberosum; entomopathogenic fungus; Isaria fumosorosea; efficacy of biopesticide.