Montánní turismus jako příležitost pro tvorbu nových produktů cestovního ruchu - Adamcová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá problematikou hornického cestovního ruchu ve vybraném regionu. Práce analyzuje příležitosti pro vývoj nových produktů hornického turismu. Zvoleným regionem je Příbram a Příbramsko a práce se blíže zaměřuje na Hornické muzeum Příbram, které je jedním z nejstarších muzeí v České republice. Cílem bakalářské práce je vytvořit nové produkty montánního cestovního ruchu, navrhnout opatření a přispět tak ke zlepšení služeb a potenciálu Hornického muzea Příbram. Návrhy a doporučení vychází z analýzy spokojenosti zákazníků s návštěvou Hornického muzea. Průzkum byl proveden pomocí dotazníků shromážděných v září a říjnu mimo hlavní sezónu. Dotazníky vyplňovali návštěvníci muzea během akcí nebo po prohlídce v dolech. Na základě výsledků je navrženo několik opatření ke zlepšení využití potenciálu montánního turismu.
Montanistic Tourism As an Opportunity For the Development of New Tourism Products
Keywords: hornictví; Příbram; montánní turismus; produkt cestovního ruchu; mining; region of Příbram; montan tourism; tourism products