Discipliny moderního horolezectví - Nečas, Petr (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem bakalářské práce je popsat současnou strukturu horolezectví. Práce se zabývá rozčleněním disciplin, doporučením vhodného vybavení, pravidly závodů v boulderingu, kondiční a technickou přípravou, včetně relaxace a regenerace. Jedná se o rozbor české i zahraniční literatury dostupné v období 1996- 2007 v České republice. V příloze zpracováno CD s ukázkami jednotlivých disciplin.\\
The events of recent climbing
Keywords: horolezectví; horolezecké vybavení; horolezecké disciplíny; trénink; bouldering\\; rock-climbing; rock-climbing equipment; rock-climbing events; training; bouldering\\