Svařování kovů a zkoušení svárů podle nových norem ISO, EN a na ně navazujících ČSN - Hajný, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá způsoby spojování materiálů pomocí svařování. V úvodní části se bakalářská práce zabývá historií tohoto oboru. Dále následují normy a předpisy ISO, EN a ČSN pro svařování. Další část popisuje metody svařování a zkoušky svarů. V poslední části se bakalářská práce zaměří na všeobecnou technologii svařování. Cílem bakalářské práce je vytvořit učební text a stručně přiblížit studentům, jaké jsou metody a způsoby svařování a zkoušky svarů a možnost těchto metod využít v praxi. Popsány jsou metody teoreticky a zároveň ukázky z praxe. Bakalářská práce může být užita na pedagogické fakultě k výuce daného tématu.
Metal welding and weld testing according to new norms ISO, EN and consequential ČSN
Keywords: svařování; ISO; EN a ČSN; metody svařování; zkoušky svarů; welding; ISO; EN; CSN; welding methods; weld tests