Zkušenost arteterapeuta s tvorbou klientů s duševním onemocněním - Švecová, Nikol (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem práce je v teoretické části popsat adolescenci, podstatné změny i možné potíže, které se pojí s tímto přechodným obdobím až k problémům souvisejícím s poruchami pudu sebezáchovy jako je sebepoškozování a suicidální pokusy. Dále nastínění možností podpory, léčby i diagnostiky těchto složitých stavů a představení možnosti arteterapie jako podpůrného prostředku pro adolescenty. V praktické části jsou uvedeny dvě kazuistiky klientek a vlastní arteterapeutická praxe.
The experience of the art therapist with the creation of clients with mental illness
Keywords: Adolescence; sebepoškozování; suicidalita; duševní onemocnění; arteterapie; Adolescence; self- destruction; suicide; mental illness; Art Therapy