Ochrana práv k duševnímu vlastnictví v mezinárodním obchodě - Rozmilerová, Monika (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zabývá problematikou ochrany práv duševního vlastnictví v mezinárodním obchodě. Obsahuje popis jednotlivých druhů ochrany duševního vlastnictví, autorská práva, patenty, užitné vzory, průmyslové vzory, ochranné známky, označení původu a zeměpisná označení. Podrobněji se práce věnuje průmyslovému vlastnictví, zejména ochranným známkám. Předmětem zkoumání v praktické části byl proces registrace ochranných známek ve vybrané firmě.
Protection of intellectual property rights in international trade
Keywords: Mezinárodní obchod; duševní vlastnictví; autorské právo; patent; ochranná známka; průmyslové vzory; označení původu; zeměpisná označení; Evropská unie; Světová organizace duševního vlastnictví; Úřad pro harmonizaci na vnitřním trhu; International trade; Intellectual property; Copyright; Patents; Trademarks; Industrial designs; Geographical indications; European Union; World Intellectual Property Organization; The Office for Harmonization in the Internal Market