Přírodniny v environmentální výchově v mateřské škole - Kudrnová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce poukazuje na důležitost environmentální výchovy v předškolním vzdělávání. Práce seznamuje s metodami a s prostředky environmentální výchovy a mapuje důležitost užívání přírodnin. Pomocí pozorování a drobných experimentů s přírodninami, dokazuje jejich pozitivní vliv na poznání dětí. V nabídnuté metodice zobrazuje porovnání environmentální a multimediální výchovy a jejich dopad na vnímání dítěte. Z rozhovorů s pedagogy vyplývá dílčí cíl práce, a to návrh vzdělávacího programu, který zahrnuje častější užívání přírodnin ve vzdělávání předškolních dětí.
Living things in preprimary environmental education.
Keywords: Environmentální výchova; multimediální výchova; přírodniny; předškolní vzdělávání; Environmental education; multimédia education; natural resources; preschool education