Hospodaření vybraného subjektu v Jihočeském kraji se zaměřením na produktivitu práce - Vovsová, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2007)
Autorka se v práci zabývá zhodnocením ekonomické situace vybraného podniku se zaměřením na produktivitu práce. Nejprve jsou teoreticky vymezeny pojmy, týkající se zdrojů informací pro hodnocení ekonomické situace podniku a pro hodnocení produktivity práce. Poté jsou zde podrobněji zkoumány jednotlivé oblasti finanční analýzy (oblast rentability, aktivity, zadluženosti a likvidity) a ukazatelé produktivity práce (produktivita na hlavu, přidaná hodnota na pracovníka, výstupy na vyplacenou korunu a přidaná hodnota na vyplacenou korunu). Získané hodnoty poukazují na problémy podniku, na které se musí zaměřit. Jsou to problémy s dlouhou dobou splatnosti pohledávek, krytí majetku podniku a nízké hodnoty produktivity práce.
Economy of Chosen Subject in Selected South Bohemian Region Aimed at Labour Productivity
Keywords: Klíčová slova: finanční analýza; rentabilita; aktivita; likvidita; zadluženost; produktivita práce; celkové a osobní náklady; Key words: Financial analysis; profitability; activity; liquidity; insolvency; labour productivity; final and personal costs