Manažerské kompetence žen - Malenová, Natálie (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá výzvami, kterým čelí ženy na vedoucích pozicích. Práce vymezuje koncepční rámec definováním managementu, stylů managementu a základních manažerských dovedností. Vysvětluje také klíčové pojmy, jako jsou rozdíly v chování žen a mužů, problematika diskriminace a vstupní bariéry. Dále poskytuje kvalitativní analýzu, prostřednictvím rozhovorů provedených se vzorkem vybraných žen. Použitá metoda průzkumu je polostrukturovaný rozhovor, v němž jsou vyjádřeny názory a představy manažerek. Rozhovory se týkají problémových situací souvisejících s jejich pracovním prostředím, s rozdíly mezi ženskými a mužskými kolegy a budoucí rolí žen na pracovišti. Cílem práce je navrhnout změny v přístupu firem k manažerkám a zároveň najít podporu pro ženy, které se ucházejí o manažerské pozice.
Managerial Competencies of Women
Keywords: 66/5000 management; ženy; diskriminace; manažerské kompetence; pohlaví; management; women; discrimination; managerial competencies; gender