Organizační struktura a její vliv na řízení vybraného podniku - Kincl, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2010)
První část práce je zaměřena na teoretický popis termínů týkajících se organizační struktury. Vysvětlení pojmů: organizace, řízení, organizační struktura a její typologie, ekonomická strukturu společnosti. Popsány jsou důvody pro realizaci organizačních změn a jejich riziko. Poslední kapitola popisuje cíle těchto změn. Praktická část je založena na využití poznatků z první teoretické části a informace získané z konkrétního podnikatelského subjektu, Eaton Electrical s.r.o. Zaměřuje se na analýzu vývoje společnosti, spolu s jeho organizační strukturou od roku 1993 do konce roku 2009. Celá práce obsahuje závěry a návrhy na základě těchto informací. Doporučení těchto analýz je, že by společnost měla těžit v první řadě z vytváření pracovních týmů a využití dovedností specializovaných pracovníků, což přináší pozitivního ekonomického dopadu. Dále je nutné rozvíjet osobní znalosti a dovednosti zaměstnanců. V současné době je to především schopnost komunikovat v angličtině. Bez této schopnosti společnost ztrácí mnoho důležitých informací a zaměstnanci nejsou schopni vysvětlit své problémy.
Organizational structure and its influence on the management of selected business unit
Keywords: organizační struktura; řízení; plánování; organization; management; organizational structure