Počátek osídlení Čech germánským etnikem. Na příkladu jižních Čech - Petrovičová, Dominika (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se věnuje počátkům osídlení Čech germánským etnikem. Na příkladu jižních Čech. Práce obsahuje nástin historického pozadí, které se také dotýkalo jižních Čech a Čech všeobecně. Obsahuje rozbor historických pramenů autorů píšících o těchto kontaktech a popisujících tato dvě etnika. Další část bakalářské práce se věnuje pojmům, jakými jsou archeologická kultura, kultura, etnicita, sociální identita, Kelt, Germán. V poslední části se nachází rozbor třech lokalit, které byly použity pro mou práci.
The beginnings of the settlement of Bohemia by the German ethnic. On the example of Southern Bohemia
Keywords: archeologie; pozdní doba laténská; starší doba římská; archeologická kultura; kultura; etnicita; sociální identita; Kelt; Germán; archaeology; late La T?ne; Roman period; archaeological culture; ethnics; social identity; Celt; German