Problematika edukace pacienta s pankreatitidou - Loudová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2008)
Edukace je důležitou a nezastupitelnou součástí léčby a ošetřovatelského procesu. Cílem edukace pacienta s pankreatitidou je, aby pochopil, že změna životního stylu a stravovacích návyků povede ke zlepšení celkového zdravotního stavu a zkvalitnění dalšího života. Cílem práce bylo zjistit, zda sestry provádí edukaci pacientů s pankreatitidou, jakým způsobem ji provádějí, zda-li přizpůsobují edukační plán individuálním potřebám pacientů a co považují za největší problém edukace pacienta s pankreatitidou.
Enlightenment problems of the patient with the pancreatitis
Keywords: Edukace; edukační proces; pacient; pankreatitida; sestra.; Education; Educational process; Patient; Pancreatitis; Nurse.