Reklama v Československu - Šarešová, Eva (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce vystihuje různé aspekty reklamní tvorby v období Československé republiky. Sleduje návaznost meziválečné reklamní kultury na kulturně-historický kontext doby. Dále představuje na jedné straně odlišné smýšlení o reklamní kultuře oproti současné době, na druhé straně však dokazuje velmi moderní přístup prvorepublikové reklamy skrze využívání nových médií, reklamních taktik, množství reklamních ateliérů či inovátorského designu. Na teoretická východiska je navázána interpretace vybraných produktových reklamních plakátů pro odhalení sjednocujících charakteristik afišistické tvorby té doby. V závěrečné části je hledána návaznost a využití tématu v současném výtvarném vzdělávání.
Advertising in Czechoslovakia
Keywords: Československá republika; reklama; reklamní taktiky; reklamní plakát; interpretace plakátů; reklama a výtvarné vzdělávání; Czechoslovakia; advertising; promotional tactics; advertising poster; interpretation of posters; advertising and art education