Analogový spektrální analyzátor - Bušek, Pavel (Jihočeská univerzita, 2013)
Úkolem této bakalářské práce bylo sestavit a změřit jednoduchý analogový analyzátor. Analyzátor pracuje s aktivními kmitočtovými filtry. Práce obsahuje úvod do teorie kmitočtových filtrů a základních pojmů, se kterými se v oblasti kmitočtových filtrů pracuje. Druhá část je věnována stavbě vlastního osmipásmového frekvenčního analyzéru a měření jeho parametrů.
Analog spectrum analyzer
Keywords: kmitočtový filtr; šířka pásma; aktivní filtr; pásmová propust; operační zesilovač; frequency filter; bandwidth; active filter; band pass; operational amplifier