Duchovní potřeby seniorů v terminálním stadiu života v pobytové sociální službě - Hasalíková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce se zabývá duchovními potřebami seniorů v terminálním stadiu života v pobytové sociální službě. Předkládá nejnovější poznatky ohledně problematiky potřeb seniorského věku s důrazem na potřeby těžce nemocných seniorů, popisuje roli sociální péče v zařízeních sociálních služeb a duchovní péči o umírající. V terminální fázi se totiž často setkáváme se změnou potřeb nebo změnou priorit těchto potřeb, do popředí mohou vyvstávat duchovní potřeby, které si žádají kvalifikovaného a informovaného přístupu v jejich naplňování.
Spiritual Needs of the Elderly Living in Residential Care Service Centres in Their Terminal Stage of Life
Keywords: Duchovní potřeby; senior; sociální péče; pobytové zařízení sociálních služeb; Spiritual needs; senior; residential social service; social care; social services facilities