Monitoring a komparace výuky atletiky na ZŠ v Českých Budějovicích - Sajtl, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2017)
Obsahem této práce je monitoring a komparace výuky atletiky na základních školách v Českých Budějovicích. Teoretická část práce obsahuje poznatky o zdraví, pohybové aktivitě, významu tělesné výchovy a atletice. Dále byl vytvořen dotazník, podle kterého jsme zjišťovali různé atributy ve výuce atletiky na všech školách. Následně jsme vytvořili škálu, která nám umožnila zjistit celkové zhodnocení všech škol. Praktickou část práce jsme soustředili na sběr dat z jednotlivých škol. Výsledky jednotlivých dotazníkových otázek a celkové výsledky jsou zobrazeny v přehledných grafech.
Monitoring and comparison of teaching athletics at elementary schools in the Czech Budejovice
Keywords: atletika; základní škola; tělesná výchova; pohybové schopnosti; motorické učení; běh; skok; hod; athletics; basic school; physical education; motor skills; motor learning; run; jump; throw