Vybudování a zaměření geodetické sítě bodů pro potřeby sledování dlouhodobých změn krajiny. - Ševčík, Milan (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce je zaměřena na aplikaci vhodné geodetické metody pro monitorování výškových profilů terénu. Cílem práce je zaměření a vybudování sítě pevných bodů pro tento monitoring. Teoretická část je zaměřena na geodetické sítě a bodová pole a na aplikaci geodetických metod pro geodetický monitoring v krajině. V praktické části jsou uvedeny dostupné metody pro monitorování výškových profilů, popis provedení vybrané metody a grafického zpracování výsledků.
Establishing and surveying of net of geodetic points for the purpose of long-term changes in landscape.
Keywords: geodetické metody; geodetický monitoring; měřická síť; svahové pohyby; geodetic methods; geodetic monitoring; survey network; slope movements