Možnosti využití signálního genu pro zeleně fluoreskující protein k identifikaci a selekci transformantů lnu - Kůta, Václav (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem práce bylo ověřit možnosti identifikace a případné selekce transformovaných pletiv a rostlin lnu na základě vyhodnocování fluorescence objektů jako projevu exprese genu pro zeleně fluoreskující protein (GFP)v in vitro kulturách pocházejících z transformačních experimentů. Byl sledován také vliv genotypu, typu explantátu a různých transformačních postupů na fluorescenci, jakož i možnost jejího využití pro selekci transgenních jedinců.
Possibilities of the green fluorescent protein signal gene utilization for flax transformants identification and selection
Keywords: zeleně fluoreskující protein; transformace rostlin; selekce; fluorescence; genová exprese; green fluorescent protein; plant transformation; selection; fluorescence; gene expression