La stratégie européenne pour l'emploi - son lancement et son application - Košťálová, Marcela (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem mé bakalářské práce je popsání vzniku Evropské strategie zaměstnanosti, její vývoj a cíle, prostředky k dosažení těchto cílů a také dosažené výsledky a pokrok v oblasti zaměstnanosti v Evropské unii v posledních letech.. Zmiňuji Výbor pro zaměstnanost, poradní výbor, který spolupracuje s členskými státy a připravuje vše, co se týká Evropské strategie zaměstnanosti. Finančním nástrojem je Evropský sociální fond, který přispívá ke zlepšování a zvyšování zaměstnanosti v Evropské unii. Zvláště pak uvádím dosažený pokrok v České republice a ve Francii a srovnávám tyto dvě země.
European Employment Strategy - its launch and its application
Keywords: strategie zaměstnanosti; zaměstnanost; nezaměstnanost; Evropský sociální fond; Výbor pro zaměstnanost; Amsterodamská smlouva; employment strategy; employment; unemployment; European social fund; Employment Comitee; Treaty of Amsterdam