Tvorba papírových modelů - Suchá, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce je zaměřena na popis a tvorbu pravidelných (Platónských) a polopravidelných (Archimedových) mnohostěnů. Kapitola Pravidelné mnohostěny zahrnuje Keplerův planetární model a dualitu mnohostěnů. Dále se práce zabývá dalšími vlastnostmi skládání papíru, jako je formát papíru řady A a B, Eulerovou větou o mnohostěnech a dalšími ukázkovými modely z papíru.
Creation of paper models
Keywords: Pravidelné mnohostěny; polopravidelné mnohostěny; papírové modely; Eulerova věta; Regular polyhedrons; semiregular polyhedrons; paper models; Euler treorem