Využívání informačních technologií u dětí předškolního věku z pohledu učitelek mateřských škol - Dvořáková, Nikola (Jihočeská univerzita, 2020)
Závěrečná práce s názvem "Využívání informačních technologií u dětí předškolního věku z pohledu učitelek mateřských škol" se zabývá informačními technologiemi, které používají děti předškolního věku, jak s nimi pracují a jak se jejich využití promítá do předškolního vzdělávání. Teoretická část bakalářské práce obsahuje kapitoly týkající vývoje a historie informačních a komunikačních technologií, vlivu informačních technologií na děti a mládež, rizik a přínosů při využívání informačních technologií. V praktické části jsou na základě smíšeného výzkumu (pozorování, dotazníkové šetření a rozhovory s učiteli mateřských škol) zodpovězeny výzkumné otázky, které souvisejí s cílem bakalářské práce.
The use of information technologies in preschool children from the perspective of kindergarten teachers
Keywords: informační a komunikační technologie; dítě předškolního věku; komunikace; pedagogická komunikace; rizika a pozitiva informačních technologií; information and communication technology; preschool child; communication; pedagogical communication; risks and positives of information technology