Zaměstnanost z pohledu současné právní úpravy a úloha úřadů práce - Plášilová, Eva (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce pojednává o současné situaci na trhu práce, aktuálním znění legislativy v oblasti pracovního práva, zákona o zaměstnanosti, zákoníku práce, jejich novelizací a dalších významných právních předpisů. Cílem práce je analyzování stávající situace na trhu práce, spolupráce s úřadem práce a firmami v České republice, pochopení reálné situace a problémů, se kterými se tyto subjekty potýkají a využití statistických i matematických modelů, se kterými jsem se seznámila v průběhu studia.
Employment from the View of Current Legal Regulations and the Role of Employment Offices
Keywords: zaměstnanost; zaměstnanec; zaměstnavatel; úřad práce; agentura práce; zdravotnické zařízení; podpora v nezaměstnanosti; zaměstnání; osoba samostatně výdělečně činná; employment; employee; employer; employment office; employment agency; medical facility; unemployment pay; occupation; self-employed person