Porovnání metod výpočtu vodní eroze - Svobodová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této bakalářské práce je vypracovat rešerši z hlediska metod výpočtu vodní eroze. Je zde popsán pojem eroze, činitelé ovlivňující ji, její rozdělení a rozšíření. Dále je popsána metoda USLE a CN - křivek, jejich vývoj, jednotlivé části a vliv klimatických změn na erozi. Metody byly aplikovány na povodí Budského potoka. Pro výpočty byl užit program ERCN.
Comparison of methods for calculating water erosion
Keywords: eroze; Univerzální rovnice ztráty půdy (USLE); CN - křivky; transport splavenin; vliv změny klimatu na erozi; erosion; Universal Soil Loss Equation (USLE); Curve Number; transporting sediment runoff; influence of climate changes on erosion