Výroba desek plošných spojů pomocí CNC zařízení s využitím Open Source nástrojů - Houšť, Milan (Jihočeská univerzita, 2018)
Tématem této bakalářské práce je popis postupu výroby prototypových, ev. malosériových desek s plošnými spoji na frézovacím CNC zařízení. Cílem je vytvoření prakticky použitelného, zdokumentovaného a opakovatelného pracovního postupu, který z výměnných CAD-to-CAM dat zajistí tvorbu řídících souborů pro CNC zařízení s využitím Open source softwarových nástrojů. V aplikační části bude prezentován výsledek navrženého postupu na konkrétní desce s plošnými spoji.
Production of printed circuit boards using CNC devices and Open Source tools
Keywords: deska plošného spoje; DPS; NC; CNC; frézka; fréza; Open source; CAD; CAE; CAM; EDA; G-kód; Gerber; Excellon; printed circuit board; PCB; NC; CNC; milling machine; cutter; Open source; CAD; CAE; CAM; EDA; G-code; Gerber; Excellon