Porovnání rozhodujících provozně ekonomických ukazatelů u vybrané skupiny traktorů vyšší výkonové třídy. - Jícha, Marcel (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce je zaměřena na porovnání rozhodujících provozně ekonomických ukazatelů u vybrané skupiny traktorů vyšší výkonové třídy. Je sledován vývoj nákladů na opravy a údržby v závislosti na létech provozu. Jako výchozí data k analýze nákladů na opravy a údržby byly použity informace z účetních dokladů, která pak byla zpracována statistickými metodami rozptylem, směrodatnou odchylkou, korelace a regrese.
Comparsion of the decisive operational and economical indicators in chosen group of tractors of the upper power class.
Keywords: traktor; náklady na opravy; porovnání; statistika; traktor; repair costs; comparsion; statistics