Reflexe 2. světové války v románech Hany Andronikové, Radky Denemarkové a Magdaleny Platzové - Slepičková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce Reflexe 2. světové války v románech Hany Andronikové, Radky Denemarkové a Magdaleny Platzové pojednává o způsobu odrazu válečných událostí v prozaických dílech těchto autorek. Pro samotný rozbor literárních textů jsou vytyčeny stěžejní motivy Boha, smrti a identity. První část práce je věnována tematické analýze textů dle jednotlivých motivů včetně jejich specifik z pohledu gender studies. Cílem druhé části je nalezení shodných i rozdílných rysů v autorské reflexi 2. světové války prostřednictvím komparace, která se zaměřuje na způsoby práce s vybranými motivy ve všech třech románech.
The Reflexion of 2ND World War in Novels by Hana Andronikova, Radka Denemarkova and Magdalena Platzova (God - Death - Identity)