Diagnostika druhových komplexů čeledi Adelgidae na základě molekulárních markerů - Jarošová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2009)
Byly testovány tři molekulární markery pro využití při druhové identifikaci dvou rodů čeledi Adelgidae. Dva mitochondriální markery byly úspěšně naamplifikovány a osekvenovány, a to část genu pro COI a úsek mezi geny pro COII a COIII. Jejich schopnost rozlišit druhové komplexy byla ověřena pomocí statistických metod a konstrukcí fylogenetických stromů.
Diagnostics of species complex in the family Adelgidae by molecular markers
Keywords: Adelgidae; druhové komplexy; mitochondriální markery; Adelgidae; species complex; mitochondrial markers