Biota zaplaveného kamenolomu u obce Hradec u Stodu: využití lokality v terénní výuce - Holzäpfelová, Hana (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato diplomová práce se zabývá zatopeným kamenolomem v obci Hradec u Stodu. Kamenolom je zkoumán z historického, ekologického, biologického a didaktického hlediska. Práce obsahuje informace o historii, ekologii a přírodních poměrech zkoumané lokality. Jsou zde uvedeny výsledky průzkumu výskytu přírodnin v kamenolomu a návrh na využití kamenolomu v terénní výuce žáků, který je doplněn pracovními listy určenými pro žáky při jejich práci v terénu. Přílohy obsahují fotogalerii zjištěných přírodnin. Součástí diplomové práce je i DVD s kompletní fotodokumentací.
Biota of the flooded stone quarry near the village Hradec u Stodu: lokality utilization for education in the field
Keywords: didaktika biologie a geologie; výuka v terénu; flora; fauna; ekologie; kamenolom; Hradec u Stodu; biology and geology didactics; field education and trip; flora; fauna; ecology; geology; stone quarry; Hradec u Stodu