Návrh aktualizace českého etického kodexu sociálních pracovníků (2006), na základě komparace s Mezinárodním etickým kodexem (2018) - Pšikalová, Debora (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce se zabývá "Návrhem aktualizace českého etického kodexu sociálních pracovníků (2006), na základě komparace s Mezinárodním etickým kodexem (2018)". Tato diplomová práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se věnuje etickým kodexům. Druhá kapitola je zaměřena na pokus o analýzu a stručné zhodnocení současného mezinárodního a českého kodexu. Ve třetí kapitole se věnuji návrhu aktualizace a doplnění českého etického kodexu sociálních pracovníků (2006) ve světle mezinárodního etického kodexu sociálních pracovníků (2018). Cílem diplomové práce je navrhnout aktualizaci a doplnění českého etického kodexu sociálních pracovníků (2006) ve světle nedávno vydaného kodexu mezinárodního (2018). Stanovený cíl je naplněn ve třetí kapitole.
Draft update of the Czech Ethical Code of Social Workers (2006), based on a comparison with the International Code of Ethics (2018)
Keywords: Mezinárodní etický kodex sociálních pracovníků (2018); český etický kodex sociálních pracovníků (2006); sociální práce; etika v sociální práci; svědomí; morální odpovědnost; komunikace v sociální práci; technologie a sociální média; etické problémy a dilemata; International Code of Ethics for Social Workers (2018); Czech Code of Ethics for Social Workers (2006); social work; ethics in social work; conscience; moral responsibility; communication in social work; technology and social media; ethical problems and dilemmas