INFORMOVANOST LAICKÉ VEŘEJNOSTI O MOŽNOSTECH LÉČBY BOLESTI - Lopourová, Klára (Jihočeská univerzita, 2008)
V teoretické části bakalářské práce jsem se zabývala problematikou bolesti, její patofyziologií, sociální a psychologickou rovinou bolesti, hodnocením bolesti, křesťanskéhým hlediskem vnímání bolesti a léčbou bolesti od analgetické terapie po alternativní terapie. Dále zmiňuji pracoviště léčby bolesti, etiku léčby bolesti a problematiku bolesti v sociální oblasti včetně komunikace sociálního pracovníka s klientem trpícím bolestí. Praktická část bakalářské práce je zpracována pomocí kvantitativního výzkumu, použila jsem metodu dotazníku. Zmapovala jsem znalosti laické veřejnosti o možnostech léčby bolesti a používání metod tišících bolest laickou veřejností.
GET INFORMATION ORDINARY PUBLIC ABOUT POSSIBILITIES OF TREATMENT OF THROE
Keywords: analgetická terapie; alternativní terapie; bolest; hodnocení; sociální pracovník; analgetic therapy; alternative therapy; evaluation; pain; social worker