Sociálně patologické jevy a jejich prevence - Zárubová, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Na problematiku sekt a náboženských hnutí je nahlíženo z mnoha úhlů. Po úvodní části, kde se nachází základní vymezení problému a vysvětlení základních náboženství, následuje výčet náboženských sekt a jejich hlavní rysy. Další část se věnuje psychické manipulaci a zásadám, jak se při setkání se zástupci sekt chovat. Nedílnou součást práce tvoří empirický výzkum, který byl proveden pomocí nestandardizovaného dotazníku na ZŠ Chýnov. Jeho cílem bylo zmapovat informovanost žáků. Přílohy obsahují znění nestandardizovaného dotazníku, grafy a další materiály.
Social pathology phenomena and their prevention
Keywords: náboženství; sekty; náboženská hnutí; psychická manipulace; religion; sect; religious movements; mental manipulation