Podpora cestovního ruchu na Znojemsku - Denerová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2008)
Téma bakalářské práce je "Podpora cestovního ruchu na Znojemsku". Bylo vymezeno a charakterizováno území Znojemska. Byly zanalyzovány složky primární a sekundární nabídky, které jsou využívány návštěvníky Znojemska. Předpoklady pro cestovní ruch se ukazují nejen na množství vinic a nezapomenutelné kráse přírody, ale i na významnosti kulturně-historických památek. Dále byla provedena analýza potřeb a požadavků návštěvníků Znojemska. Formou dotazníkového šetření byly vyvozeny závěry a provedeno jejich vyhodnocení.
The support of tourism development in the chosen region
Keywords: cestovní ruch; destinace; potenciál; primární nabídka; sekundární nabídka; Znojemsko; agroturistika