Využití ICT ve výuce anglického jazyka na 1. stupni ZŠ - Krpejšová, Michala (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se zabývá možnostmi využití ICT ve výuce anglického jazyka na základní škole. Teoretická část práce se zabývá vymezením pojmu ICT, způsoby implementace ICT do výuky, dále popisuje možné výhody a nevýhody využití ICT ve výuce na základní škole, uvádí didaktické funkce ICT a všeobecně vzdělávací a jazykové cíle technologiemi podpořené. Praktická část této práce předkládá deset konkrétních aktivit využívajících ICT v hodině anglického jazyka na prvním stupni. Tyto aktivity jsou vždy řádně popsané z hlediska vzdělávacích cílů, způsobů jejich realizace a v závěru jsou reflektovány. Každá aktivita byla předem reálně vyzkoušena v praxi. Výzkumné šetření provedené v této práci se zabývá mírou využití ICT mezi pedagogy na základní škole v Plzni a reflektuje jejich názor na technologie a jejich budoucnost ve výuce anglického jazyka na základní škole.
Using ICT in English language teaching at primary school
Keywords: anglický jazyk; ICT; 1. stupeň základní školy; využití ICT ve výuce; ICT nástroje do výuky; plány hodin s využitím ICT; English language; ICT; primary school; using ICT in teaching; ICT tools for teaching; lesson plans using ICT