Konzumace mléka a mléčných výrobků v kontextu laktózové a kaseinové intolerance - Pícha, David (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce je zaměřena na téma konzumace mléka a mléčných výrobků v kontextu laktózové a kaseinové intolerance. Teoretická část se zabývá složením mléka, jeho výrobou, rozdělením, různými druhy intolerancí a prospěšností pro zdraví. Tato práce se taktéž zaměřuje na různé druhy mléčných výrobků. Praktická část práce se zaměřuje na dotazník k tématu konzumace mléka a jeho následnému vyhodnocení. Cílem práce bylo odhalit, jak často a jestli dotazovaní respondenti mléko a mléčné výrobky konzumují, jejich preference při výběru a procentuální množství intolerance na laktózu a kasein v populaci. Vedlejším cílem bylo připravit ucelenou práci, která může být použita při výběru mléka a nabídne dostatek informací k tématu, které v poslední době dostává hodně prostoru v médiích a na internetu obecně.
Consumption of milk and dairy products in context with lactose and casein intolerance
Keywords: mléko; mléčné výrobky; laktózová intolerance; kaseinová intolerance; spotřeba mléka; kvalita mléka; milk; dairy products; lactose intolerance; casein intolerance; milk consumption; milk quality