Pomoc obětem trestného činu znásilnění - Dvořáková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce rozpracovává problém trestného činu znásilnění a jeho dopadu na oběti. Soustředí se především na samotnou oběť a následky, které pro ni tento trestný čin vyvolá ? zdravotní potíže v důsledku sexuálního násilí, rizika sekundární viktimizace, dopad znásilnění na rodinu a nejbližší okolí oběti. Touto prací jsem zhodnotila, co s sebou znásilnění nese pro oběť po stránce psychické ? na poli mimo paragrafy a navrhla jak jí pomoci při vyrovnávání se s tímto traumatickým zážitkem.
Assistance to victims of the crime of rape
Keywords: Znásilnění; viktimizace; reviktimizace; oběť; sekundární oběť; The rape; victimization; revictimization; victim; secondary victim