Typická poranění při snowboardingu a sjezdovém lyžování a jejich prevence - Čermák, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou poranění na snowboardu a sjezdových lyţích v českých horách. Porovnáním vypracovaných statistik od Horské sluţby ČR zjistí nejčastější poranění při dané činnosti a lokalitu vzniklého poranění. Také se zabývá prevencí vzniku úrazu a přípravou na danou činnost, jak materiálně, tak fyzickou kondicí a také znalostí pravidel na českých sjezdových tratích.
Typical injury at snowboarding and downhill skiing and their prevention
Keywords: Statistika; úrazy; ochranné pomůcky; bílý kodex; posilování; carving; zlomeniny.; tatistics; injuries; protective equipment; white code; body-building; carving; fractures.