OČEKÁVÁNÍ ZAHÁJENÍ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY - Burgstallerová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
V teoretické části zmapuji na základě práce s odbornou literaturou problematiku školní docházky, popíšu dítě zahajující školní docházku z pohledu vývojové psychologie, zmíním možné adaptační potíže. Dále se pokusím vymezit rozdíly mezi primárním a preprimárním vzděláváním, jejich pojetím v kurikulárních dokumentech. V praktické části se pokusím pomocí kvalitativních rozhovorů zjistit, jaká jsou očekávání budoucích prvňáčků a jejich rodičů od zahájení školní docházky, první třídy a školy vůbec.
EXPECTATION SCHOOL ATTENDANCE
Keywords: školní docházka; vzdělávací program; vývojová psychologie; school attendance; education program; development psychology