Klíč k určování hroznýšovitých hadů podčeledi Erycinae pro potřeby ČIŽP. - Žídek, Jakub (Jihočeská univerzita, 2012)
Hadi podčeledi Erycinae patří do čeledi Boidae. Erycinae jsou rozšířeni v Severní Americe, severní Africe a Asii. Díky svému atraktivnímu vzhledu a malé velikosti se stali zajímavým obchodním artiklem. Všechny druhy této podčeledi podléhají úmluvě CITES. Předkládaná práce obsahuje shromážděná data o importu podčeledi Erycinae do ČR a EU a dále obsahuje data o obchodu na internetových portálech ifauna.cz a terraristik.com. Na konec byl vytvořen určovací klíč na všech 15 druhů podčeledi Erycinae, který byl ověřen v praxi na neodborné veřejnosti, a případné nedostatky byly odstraněny.
The key to determining the boid snakes of the subfamily Erycinae for the needs of the ČIŽP.
Keywords: Hadi; Erycinae; klíč; Snakes; Erycinae; key