Vytvoření a ověření kondičního pohybového programu pro skupinu cvičících v rekondičním centru Medipont - Kordík, Jiří (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce je zaměřena na vytvoření kondičního pohybového programu s prvky nordic walkingu pro skupinu dvaceti pěti cvičících v rekondičním centru Medipont ve věku 48-61 let, který byl následně testován po dobu tří měsíců. Cílem tohoto kondičního pohybového programu byla redukce hmotnosti probandů. Celkem probandi absolvovali 12 týdnů, kde každý týden obsahoval 3 tréninkové jednotky, které byly pod mým vedením, případně samostatné. Před začátkem a na konci cvičení, byly probandi měřeni na přístroji BodyStat, kde byly zaznamenávány hodnoty hmotnost, BMI, tělesny tuk, aktivní tělesná hmota (ATH), tělesná voda a bezvodá ATH. Účinek kondičního cvičení byl na skupinu probandů prokazatelný.
Creation and verification of fitness movement program for a group of trainers in the Medipont reconditioning center
Keywords: Kruhový trénink; kondice; nordic walking; redukce váhy; posilování; Circular training; fitness; Nordic walking; weight reduction; weight training